Добро дошли на званичну презентацију Дома здравља у Сремској Митровици

ФИЗИКАЛНА МЕДИЦИНА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА

Служба за физикалну медицину и рехабилитацију Дома здравља, у оквиру своје делатности у примарном нивоу здравствене заштите пружа комплетну и адекватну помоћ у збрињавању свих патолошких стања из области: реуматологије, неурологије, ортопедије, трауматологије, педијатрије и спортске медицине. Поред лечења, служба се бави превенцијом, као и едукацијом стручног кадра, а у плану је и патронажа.
Иако је најмлађа служба у Дому здравља, рехабилитацију чине изузетно квалитетна и искусна екипа која на годишњем нивоу има и око 75.000 терапија.
У служби раде два Доктора- специјалисте физикалне медицине и рехабилитације и десет терапеута (пет виших и пет средњих) који пацијентима нуде могућност да у периоду од 07:00 па до 20:00 часова сваког дана буду услужени : прегледом, контролним прегледом и терапијским третманом. Ово радно време Службе даје простора пацијентима да се организују и да уз рад могу долазити на третмане.
Служба је опермљена савременом и квалитетном опремом, коју чине апарати за физикалну терапију и то:
Електро терапија (Галванизација, Интерферентне струје, ДД струје, ЕЛ.стимулативне струје и Тенс),
Магнето терапија (класична и соленоид верзија),
Ласеротерапија,
Ултразвучна терапија (Светлосна-Биоптрон лампа),
КТД терапија (Механотерапија-Тракцони сто),
Ручна масажа,а ускоро и
Хидрогалванскатерапија у форми Четвороћелијски купки.


У сврху терапијских услуга, поседујемо и Кинези салу у којој се третирају сва патолошка стања из разних области али и Кинези третманима апсолутно предњачи третман постуративних поремећаја код деце и омладине у форми корективне гимнастике.
Својом улогом у примарном нивоу и својом досадашњом активности, рехабилитација апсолутно оправдава своје постојање. Уз сарадњу са осталим службама чини велики фактор у уздизању здравственог билтена грађана.

    Финансијски извештај   Синдикална организација Дома здравља

Дом здравља Сремска Митровица© 2009-2011. Израда и дизајн: Дејан Петковић info@dzsm.rs