Добро дошли на званичну презентацију Дома здравља у Сремској Митровици

ИСТОРИЈАТ

Дом здравља у  Сремској Митровици као здравствена установа своје корене проналази још у античко доба и доба царског Римског града Сирмиума, из којег постоје подаци о раду лекара као и пронађени хируршки инструменти војних римских лекара. У средњем веку, у манастиру светог Димитрија, радили су лекари и указивали помоћ становништву. Крајем XVIII и почетком XIX века почиње интензиван развој града и Митровица је седиште Петроварадинског пука Аустро – Угарске војске. Године 1826. почела је са радом војна болница Петроварадинског пука, која пружа услуге и цивилном становништву. Од тада па до данашњих дана, почиње интензиван развој здравства у Сремској Митровици и Срему.

батут

У здравству је радило више лекара чија имена остају златним словима забележена у историји медицине: Др Никола Вујић, прим. др. Ђорђе Панишић, прим. др. Радивоје Гочић и многи други. Сремска Митровица је родно место Милана Јовановића Батута.
У склопу свог развоја, Дом здравља је претрпео више реорганизација, уз стално проширивање капацитета и редовног увођења најсавременијих метода лечења и превентиве. Данас Дом здравља представља установу са 448 запослених, од којих 94 лекара и 24 стоматолога.

 

 

Милан Јовановић Батут
    Финансијски извештај   Синдикална организација Дома здравља

Дом здравља Сремска Митровица© 2009-2011. Израда и дизајн: Дејан Петковић info@dzsm.rs